Waarom een tilak?
Hindoestaanse bruiloft– tilak of ondertrouw De pandit houdt een rituele plechtigheid, de pooja. Hierbij plaatst de vader van de bruid een tilak – een soort ereteken – op het voorhoofd van zijn aanstaande schoonzoon. Hiermee geeft de vader symbolisch zijn zege aan het huwelijk. Lees verder »
Wat symboliseert een tilak?
De toepassing van Tilak is een belangrijke traditie in de hindoeïstische cultuur, die een spirituele verbinding en het ontwaken van het bewustzijn symboliseert. Het dient als een teken van toewijding, culturele aanhankelijkheid en bescherming tegen negatieve energieën. Daarnaast is Tilak een unieke identificatie van religieuze sekten en gemeenschappen. Lees verder »
Wat houdt tilak in?
Tilak: De vader van de bruid, zijn pandit en enkele mannelijk familieleden, gaan naar het huis van de bruidegom. Daar vindt er een pūjā, rituele plechtigheid, plaats. De vader van de bruid zet ter verering van de bruidegom een ereteken (tilak) op het voorhoofd van zijn aanstaande schoonzoon. Lees verder »
Waarom leggen we tilak op de keel?
Tilak op de nek aanbrengen helpt ook om de keel kalm te houden en de spraak van de persoon blijft zoet, wat op zijn beurt helpt om relaties op te bouwen . Er wordt ook geloofd dat door Tilak op de nek aan te brengen God hier verblijft. Het tempo van de ademhaling wordt ook kalm en evenwichtig, en Mars wordt sterk in iemands leven. Lees verder »