Waarom ei in hamburger?

Het gebruik van een ei in de bereiding van gehaktballen dient voornamelijk om de consistentie van het mengsel te verbeteren. Indien het vleesmengsel voldoende vet bevat (bv. door een hoger percentage varkensgehakt) kunt u ook smakelijke gehaktballen rollen en bakken zonder ei. Lees verder »

Waarom valt mijn hamburger uit elkaar?

Waarom valt mijn hamburger uit elkaar? Meestal vallen de koteletten uit elkaar als bij het gebruik van droog vlees (rundvlees, kippenborst of mager varkensvlees) geen bindende componenten worden toegevoegd. Het meest voorkomende ingrediënt is het rauwe kippenei. Lees verder »

Waar komt de burger vandaan?

De hamburger komt oorspronkelijk inderdaad uit Hamburg. In de eerste helft van de vorige eeuw zien we in het Amerikaans-Engels hamburger in de voor ons vertrouwde betekenis opduiken: eerst als aanduiding voor diverse vleesgerechten en uiteindelijk voor een stuk gehakt of een broodje met zulk gehakt ertusse. Lees verder »

Bron: ivdnt.org

Waarom heet het een hamburger?

Emigranten uit Hamburg namen de vleesschijven mee naar de Verenigde Staten, waar die zeer goed in de smaak vielen. Rond het eind van de vorige eeuw werd daar gesproken van hamburger beefsteak (letterlijk: 'Hamburgse biefstuk') dat later verkort werd tot hamburger. Lees verder »

Bron: onzetaal.nl
Gerelateerd aan Waarom ei in hamburger?