Waarom eten we lam en geen schaap?

Soorten vlees Vlees van eenjarigen en ouder hebben een sterkere smaak dan dat van een lam, doordat het een hogere concentratie van bepaalde vetzuren bevat. In bepaalde keukens wordt dit zeer gewaardeerd. Schapenvlees is taaier dan lamsvlees, en is daarom meer geschikt voor braden en stoven. Lees verder »

Waarom eten we geen schaap?

Schapenvlees, vlees van een dier dat een jaar of ouder is, wordt in Nederland nauwelijks gegeten. Het vlees is dus veelal bestemd voor export. Schapen kunnen van nature vijftien tot twintig jaar oud worden, maar vaak krijgen zij die kans niet omdat ze vroegtijdig geslacht worden. Lees verder »

Is lamsvlees van schaap?

Het verschijnen van lammetjes in de weide is in gebieden met seizoenen voor veel mensen een teken dat het lente is. Lamsvlees is vlees van schapen die minder dan een jaar oud zijn. Het is magerder dan het vlees van volwassen schapen. Lees verder »

Waarom smaakt lamsvlees anders dan schaapsvlees?

Leeftijd van het dier: In de meeste westerse landen verwijst lamsvlees naar schapen jonger dan een jaar, terwijl schapenvlees afkomstig is van oudere schapen. Jong lamsvlees is over het algemeen milder en malser, terwijl schapenvlees een robuustere, meer wildachtige smaak heeft . Lees verder »

Als je lamsvlees eet, eet je dan een schaapje?

Wanneer we het hebben over het slachten van schapen voor vlees, moeten we onderscheid maken tussen de verschillende termen die producenten gebruiken voor verschillende soorten vlees. Lamsvlees is vlees van een jong schaap, meestal jonger dan een jaar of achttien maanden , terwijl lamsvlees afkomstig is van een ouder schaap, vaak drie jaar of ouder. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom eten we lam en geen schaap?