Waarom heet het vleestomaat?

Deze tomaat heeft een hele stevige structuur, waardoor die goed gebruikt kan worden in warme gerechten. Hij valt dan niet uit elkaar en wordt geen puree. Vleestomaten bevatten sowieso weinig vocht en pitjes, waardoor ze vleziger van structuur zijn. Vandaar ook de naam vleestomaat! Lees verder »

Waarom vleestomaat?

Vleestomaten bevatten weinig pitjes. Door hun stevige structuur kunnen vleestomaten uitstekend worden gebruikt bij warme toepassingen. Bijvoorbeeld om te bakken in de koekenpan of de wok, maar ook om te braden, grillen of voor in de soep. De vleestomaat behoudt zijn vorm en wordt geen "puree". Lees verder »

Hoe eet je een vleestomaat?

Smaak. De vleestomaat kan door zijn stevige structuur goed gebruikt worden in warme gerechten. Je kunt ze bakken in de koekenpan of wok, maar ook braden of grillen. De vleestomaat behoudt namelijk zijn vorm en wordt geen puree. Lees verder »

Hoe zwaar is een vleestomaat?

Kersentomaten zijn 12-25 gram, “gewone” tomaten 70-150 gram en vleestomaten zijn meer dan 250 gram zwaar (onze brandywine ligt rond de pond – 500 gram). Vleestomaten zijn vooral in de eigen teelt te vinden, niet zo zeer bij de groentenboer of supermarkt. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom heet het vleestomaat?