Waarom moeten we circulair bouwen?
Wanneer we circulair bouwen, putten we de grondstoffen niet uit, omdat we de materialenketen sluiten. Hergebruik van materialen staat immers centraal bij circulair bouwen. Daarnaast reduceren we er de CO2-uitstoot mee, omdat we geen nieuwe materialen meer moeten produceren én veel energiezuiniger gaan bouwen. Lees verder »
Waarom circulair?
In een circulaire economie worden producten efficiënter ontworpen en materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Niet alleen levert het een besparing van grondstoffen op, ook draagt het bij aan minder CO2-uitstoot en stimuleert het innovatie, nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid. Lees verder »
Wat is circulair bouwen?
Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het beheer voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem. Lees verder »
Wat is de betekenis van circulair?
zich in een kring bewegend, periodiek terugkerend. Lees verder »
Wat kost circulair bouwen?
De circulaire bouwstijl impliceert hogere kosten van gemiddeld 24% door de meerkosten van hergebruikte en bio-based materialen in alle schillen uit het Shearing Layers model. Kosten voor een zowel energieneutraal als circulair gebouw zijn gemiddeld 64% hoger dan voor een traditioneel gebouw. Lees verder »