Waarom niet bouwen door stikstof?

De reden dat er nu veel bouwprojecten stil liggen is dat er tijdens het bouwen van een gebouw of weg veel stikstof wordt uitgestoten in omliggende Natura2000 gebieden. De oorzaak van deze uitstoot is groot materieel, zoals graafmachines, vrachtwagens, kranen, bulldozers en shovels. Lees verder »

Wat is de invloed van het stikstof probleem op de huizenmarkt?

Maar wat heeft het stikstofprobleem voor effect op de woningmarkt? Al geruime tijd nemen het aantal vergunningen voor nieuwe woningbouw af. De stikstofuitstoot bij de bouw is schadelijk voor de natuurgebieden. Diverse bouwprojecten staan sinds de uitspraak van de rechter op losse schroeve. Lees verder »

Hoe komt stikstof vrij bij woningbouw?

Bij het bouwen van woningen en andere panden komt stikstof vrij. In de bouwfase kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het aanleveren van materialen door vrachtwagens. Maar ook wanneer de woningen bewoond worden komt er stikstof vrij. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van aardgas via de verwarming of het gasfornuis. Lees verder »

Wat is het stikstofprobleem boeren?

Bij de stikstofcrisis van de laatste jaren draait het om twee stofjes: stikstof uit verkeer (NOx) en stikstofverbindingen uit boerenbedrijven, meestal in de vorm van ammoniak. Deze slaan neer in de natuur en werken als voedingsstof. Daardoor groeien sommige planten beter dan andere. Lees verder »

Bron: npokennis.nl

Wat is het stikstofprobleem in Nederland?

Lees door over het huidige stikstofprobleem Die condities zijn in Nederland nog altijd zeer matig. De depositie is sinds 1990 met circa 45% gedaald (zo'n 40% voor ammoniak en ruim 50% voor stikstofdioxide). Maar op ongeveer driekwart van het Nederlandse natuuroppervlak komt nog steeds te veel stikstof terecht. Lees verder »

Bron: www.wur.nl
Gerelateerd aan Waarom niet bouwen door stikstof?