Waarom sluiten kerncentrales Belgie?
Knalreden #1: de kerncentrales vertragen de energietransitie En intussen ontbrak het op alle niveaus aan kordaat energiebeleid. Resultaat: hoge kosten, te weinig hernieuwbare capaciteit en een draagvlak dat op en neer gaat als een joj. Lees verder »
Waarom wil België kerncentrales sluiten?
Knalreden #1: de kerncentrales vertragen de energietransitie Resultaat: hoge kosten, te weinig hernieuwbare capaciteit en een draagvlak dat op en neer gaat als een jojo. Het heeft dus lang geduurd, maar intussen hebben zowat alle belangrijke spelers de nucleaire bladzijde omgedraaid. Lees verder »
Waarom moeten kerncentrales open blijven?
De combinatie van het openhouden van de twee modernste kerncentrales, plus het bouwen van nieuwe gascentrales en het inzetten op hernieuwbare energie moet volgens de federale regering voor voldoende elektriciteit zorgen. Daardoor moeten de prijzen minder pieken. Lees verder »
Wat als de kerncentrales sluiten?
Na de sluiting van alle 7 Belgische kernreactoren, zullen we ongeveer de helft van onze elektriciteitsproductie verliezen. Meerdere studies* wijzen uit dat de bevoorradingszekerheid niet gegarandeerd zal worden als we uit kernenergie stappen. En dat het risico op een black-out zal toenemen na 2025. Lees verder »