Waarom smaakt Lay's paprika chips anders?
Lay's bakte voorheen de aardappels in zonnebloemolie. “Dat geeft de fijnste smaak, geen off flavour.” Maar sinds de prijsstijging van zonnebloemolie door de oorlog in Oekraïne wordt er met andere olie geëxperimenteerd. “Maisolie bevat meer smaakstoffen en bij verhitting levert dit een duidelijke afwijking op. Lees verder »
Waarom smaken paprika chips anders?
Levensmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer zocht voor de krant mee naar een verklaring en stelde dat het smaakverschil te maken heeft met het gebruik van de soort olie waarin de chips gebakken wordt. “Lay's bakte voor de oorlog in Oekraïne de aardappels in zonnebloemolie, omdat dat de fijnste smaak geeft. Lees verder »
Is Lay's paprika chips veranderd?
UTRECHT – PepsiCo, moederbedrijf van Lay's chips, heeft vandaag de productlancering aangekondigd van aangepaste recepten voor een groot deel van Lay's aardappelchipsproducten. De chipsvarianten naturel, paprika, patatje joppie en bolognese zullen 25% minder zout bevatten dan vergelijkbare chips van andere aanbieders. Lees verder »
Waarom smaken Lay's chips anders?
PepsiCo verlaagt het natriumgehalte in Lay's Classic Potato Chips met 15%, maar wil de smaak behouden en zelfs verbeteren door natuurlijke kruiden en aardappelsoorten te gebruiken en te experimenteren met de vormen en maten van zoutkristallen om de smaak te optimaliseren en tegelijkertijd minder natrium te gebruiken. Lees verder »
Wat is er aan de hand met Lay's chips?
PepsiCo, producent van onder meer Lay's chips, is een van de grootste plasticvervuilers ter wereld. Toch noemt het bedrijf zich 'plasticneutraal' in de Filippijnen, waar de kust vol chipszakjes ligt. Lees verder »