Wanneer kun je tuinbonen eten?

Tuinbonen zijn in het Verenigd Koninkrijk in het seizoen van eind juni tot half september . Ze hebben een lichtgroene peul die, wanneer opengebroken, een wollige voering onthult, waar de grote, platte bonen zich bevinden. Ze zijn een goede bron van eiwitten, koolhydraten en vitamines; voor meer informatie zie onze pagina met tuinbonenwoordenlijst. Lees verder »

Wanneer zijn tuinbonen klaar om te oogsten?

In de maanden juni tot augustus (afhankelijk van wanneer je je tuinbonen hebt gezaaid) zijn de tuinbonen te oogsten. Lees verder »

Hoe weet je wanneer tuinbonen klaar zijn om te oogsten?

Het litteken op de boon (waar hij aan de peul vastzit) moet nog wit of groen zijn, niet zwart , omdat bonen in dit stadium taai worden. Jonge, onrijpe peulen kunnen ook worden geplukt wanneer ze nog maar ongeveer 7 cm lang zijn, om te koken en in hun geheel te eten. Regelmatig plukken stimuleert de vorming van nieuwe peulen. Lees verder »

Wanneer kan ik tuinbonen plukken?

Oogsten van tuinbonen De tuinboon wordt ongeveer 3 maanden na het zaaien geoogst (van juni tot augustus). De bonen kunnen worden geoogst als ze nog jong en mals zijn of als ze droog zijn (de peul is dan zwart). Gedroogde bonen kunnen lang worden bewaard in een droge, goed afgesloten pot. Lees verder »

Gerelateerd aan Wanneer kun je tuinbonen eten?