Was jij erbij of er bij?
Er is een eenvoudige spellingregel die luidt: als het bijwoord er wordt gevolgd door een voorzetsel, dan schrijven we dat voorzetsel aan er vast. Het is dus erop, en bijvoorbeeld ook eraan, erbij, erbuiten, erdoor, erin, erover, eruit en ervan. Lees verder »
Kan je erbij zijn of kan je er bij zijn?
We schrijven erbij aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. Na erbij kan ook een dat-zin of een beknopte bijzin volgen. Lees verder »
Was je erbij vs. was je erbij?
In de simple past tense, indicatieve wijs, is was de enkelvoudige eerste- en derde persoonsvorm en were is de meervoudige eerste- en derde persoonsvorm , samen met de vorm voor zowel de enkelvoudige als de meervoudige tweede persoon. In de simple past tense, conjunctieve wijs, is were de correcte vervoeging voor elk getal of elke persoon. Lees verder »
Is erbij een woord?
Het woord erbij staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Lees verder »
Is het ben erbij of wees erbij?
Taaltip: wees erbij / ben erbij In de standaardtaal is het 'Wees erbij'. 'Ben erbij' komt regionaal en in informele taal veel voor, maar is niet algemeen geaccepteerd. 'Wees' is de enige uitzondering op de regel dat de gebiedende wijs gelijk is aan de ik-vorm van het werkwoord. Lees verder »
- Is erbij aan elkaar of los?
- Wat betekent erbij?
- Wat is een ander woord voor "erbij"?
- Wat is het verschil tussen een bestemmingsplan en een structuurvisie?
- Wat is het verschil tussen een bestemmingsplan en een omgevingsplan?
- Wat betekent structuurvisie?
- Wat zijn de regels voor het afwijken van regels in het Omgevingsplan?
- Hoe kun je kwartels vetmesten?