Wat betekent het als je 51% van de aandelen hebt?
Dus hoe meer aandelen iemand bezit, hoe zwaarder zijn stem weegt. Daarom kiezen veel eigenaren van BV's ervoor om ten minste 51 procent van de aandelen in bezit te hebben, zodat ze altijd een meerderheid hebben, mochten alle andere aandeelhouders bij een bepaalde beslissing tegenstemmen. Lees verder »
Hoeveel procent voor de investeerder?
De investeerder wil graag beloond worden voor het risico dat hij loopt en zal een hoger percentage aandelen vragen. Hoe hoog het percentage is, bepaal je in de onderhandelingen. Voor een indicatie: bij een investering van rond de 100.000 euro ligt het gemiddelde percentage aandelen rond de 30%. Lees verder »
Wat heb je aan een aandeel?
Aandelen bepalen het eigendom van een onderneming. Aandeelhouders kunnen als bestuurder of werknemer betrokken zijn bij het bedrijf, maar dat hoeft dus niet. Het aandeelhouderschap maakt je niet aansprakelijk voor schulden. Wel kunnen aandelen je een stem geven bij bedrijfsbeslissingen en de verdeling van de winst. Lees verder »
Hoe geef je aandelen uit?
Op grond van de wet kan een uitgifte van aandelen in een BV alleen via een notariële akte gebeuren. Door het ondertekenen van de notariële akte door de notaris worden de aandelen uitgegeven door de vennootschap aan de verkrijger(s). Hieraan ligt een besluit van de aandeelhouders tot uitgifte van aandelen ten grondslag. Lees verder »
Hoe werken aandelen in een BV?
De nieuwe aandeelhouder investeert in de BV en krijgt als ruil aandelen hiervoor terug. Hoeveel aandelen de nieuwe aandeelhouder precies ontvangt hangt af van de waarde van de aandelen en het bedrag dat hij in de onderneming investeert. De uitgifte van nieuwe aandelen gaat via een notariële akte. Lees verder »
- Wat is het verschil tussen een octrooi en een patent?
- Hoeveel kost het om een patent aan te vragen?
- Hoe vraag ik een octrooi aan?
- Wat betekent octrooi?
- Wat is de Fosbury flop techniek?
- Wie kan het hoogst springen van de wereld?
- Welke spieren gebruik je bij hoogspringen?
- Hoe is hoogspringen ontstaan?