Wat controleert het FAVV?
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) voert controles uit op het terrein op grondstoffen en levensmiddelen die wij dagelijks verbruiken. Elke horecazaak, grootkeuken, slagerij, bakkerij of detailhandel moet bekend zijn bij het FAVV en moet een toelating hebben van het FAVV. Lees verder »
Wie controleert voedselveiligheid?
Toezicht op voedselveiligheid Namens de overheid houdt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder meer toezicht op veilige voedselproductie en -verkoop. Dat doet de NVWA bij producenten, handelaren en horeca. Lees verder »
Wat is een autocontrole gids?
Een "autocontrolegids" is een document: opgesteld door een sector en bestemd voor de operatoren van die sector; met aanwijzingen hoe men kan voldoen aan de wettelijk opgelegde vereisten voor hygiëne, traceerbaarheid en autocontrole; goedgekeurd door het Agentschap. Lees verder »
Wat doet de voedselinspectie?
Dus feitelijk is de missie van de NVWA een soort van tweetrapsraket: - Als toezichthouder is haar taak checken of de bedrijven zich houden aan hun eigen regels. - Als het fout gaat, opsporend en handhavend optreden met boetes en dergelijk. Lees verder »