Wat doe je bij een barbecue?
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pasta salade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld. Lees verder »
Wat kan er allemaal op de barbecue?
Vlees, vis en groente Als de kolen of briketten gloeien is de barbecue klaar voor gebruik. Vlees, vis en groente kunnen allemaal op de barbecue. Marineer stukken vlees, zoals buikspek, spareribs en saté van tevoren zodat de smaken in het vlees zijn getrokken en je 's avonds direct kunt grillen. Lees verder »
Hoe gebruik je een barbecue?
- Strooi eerst een laag houtskool of briketten op het bodemrooster. Heeft je barbecue ventilatiegaten, zet die dan volledig open. ...
- Leg een paar aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen de houtskool of briketten. ...
- Steek de aanmaakblokjes aan. ...
- Werp na 15 à 20 minuten een blik op je barbecue.
- Lees verder »
Wat is het lekkerste op de BBQ?
- DE HAMBURGER. Met stip op nummer 1: de hamburger voor op de BBQ! ...
- DE BARBECUEWORST. Deze komen we al vele jaren tegen in de lijstjes. ...
- SATÉ Met saté kun je alle kanten op. ...
- DE SPEKLAP. ...
- KARBONADE. ...
- EEN MALSE BIEFSTUK OF STEAK. ...
- DE (VOORGEGAARDE) DRUMSTICK. ...
- VIS OP DE BBQ.
- Lees verder »
Hoe werkt een BBQ met deksel?
Gesloten barbecueën doe je meestal als je indirect wil barbecueën, je gerecht ligt niet rechtstreeks op het vuur maar ernaast, op het rooster. Je BBQ werkt dan als een soort heteluchtoven waardoor je heel veel gerechten kan klaarmaken. Kip bijvoorbeeld maak je klaar in een gesloten BBQ op indirect vuur. Lees verder »