Wat gebeurt er als je je eigen risico niet helemaal gebruikt?

Dan kun je bij een aantal zorgverzekeraars ook het eigen risico in gedeelten af laten schrijven, samen met je zorgpremie. Als aan het einde van het jaar blijkt dat het eigen risico niet is opgemaakt, krijg je het bedrag dat overblijft teruggestort. Lees verder »

Wat gebeurt er als je je eigen risico niet gebruikt?

Nee, dat is een veelvoorkomend misverstand rond het begrip 'eigen risico'. Als je geen medische kosten maakt, krijg je niks. Als je ze wel maakt, moet je ze betalen tot een bedrag van 385 euro. Lees verder »

Welke kosten vallen niet onder eigen risico?

Hulpmiddelen die in bruikleen verstrekt worden, met uitzondering van de verbruiksartikelen die bij deze hulpmiddelen geleverd worden en de gebruikskosten van het hulpmiddel (zoals stroomkosten) Wijkverpleging, dit gaat om verpleging en verzorging in de thuissituatie. Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) Lees verder »

Bron: www.dsw.nl

Wat gebeurt er met mijn eigen risico?

Het eigen risico is een verplicht bedrag om te betalen. In 2022 is het eigen risico € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. Lees verder »

Wat is het nadeel van een hoog eigen risico?

Er zijn twee nadelen: Je bent duurder uit als je onverhoopt wat overkomt en in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ook als je (dure) medicijnen gebruikt of een dure behandeling of operatie moet ondergaan, kost dit al snel je volledige verplichte en vrijwillige eigen risico: maximaal 885 euro. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat gebeurt er als je je eigen risico niet helemaal gebruikt?