Wat houdt de energietransitie in voor Nederland?
De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. Duurzame (groene) energie kennen we nu al vanuit zon, wind, biomassa en water. Lees verder »
Waarom is energietransitie nodig in Nederland?
Momenteel wordt het grootste deel van de energie die wij gebruiken, gewonnen uit fossiele bronnen. Deze fossiele bronnen, zoals olie, aardgas en steenkolen, zijn eindig en kunnen opraken. Daarnaast zorgt het winnen van deze grondstoffen voor veel schade aan de natuur en het milieu. Lees verder »
Wat wordt bedoeld met de energietransitie?
De energietransitie is -in zijn essentie- de overgang van een energiesysteem gebaseerd op fossiele energiebronnen naar een energiesysteem gebaseerd op duurzame en CO2-neutrale energiebronnen. Ofwel de overgang van het gebruik van kolen, olie en gas naar het gebruik van zon, wind en water als bron van energie. Lees verder »
Hoe duurzaam is Nederland wat betreft de energieproductie en hoe willen ze dat bereiken?
Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrij komt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. De regeringsleiders van de Europese Unie (EU) hebben in december 2020 afgesproken te streven naar een Europees CO2-reductiedoel van 55%. Lees verder »
- Wat zijn de vier kenmerken van de energietransitie?
- Wat zijn de drie stappen van de Trias Energetica?
- Hoe gaat het met de energietransitie?
- Wat is de betekenis van wonen?
- Hoe werkt vtwonen verliefd op je huis?
- Wat kost het om mee te doen aan vtwonen?
- Waar wonen de mensen vroeger?
- Hoe lang slaapt een giraf?