Wat is de gemiddelde koopkracht?

De koopkracht van de doorsnee1 Nederlander nam met 1,3 procent toe in 2019....Hoe ging het met onze koopkracht? Lees verder »

Hoe bereken je de gemiddelde koopkracht?

Berekening koopkracht door het Centraal Planbureau Het Centraal Planbureau (CPB) berekent de koopkracht met: het gemiddelde inkomen; inflatie (waardevermindering van geld); de gemiddelde lasten, zoals belastingen. Lees verder »

Hoeveel is de koopkracht gedaald?

De koopkracht gaat dit jaar in doorsnee met 2,5 procent omlaag. Dat zal het Centraal Planbureau morgen bekendmaken, bevestigen bronnen van de NOS na berichtgeving van RTL Nieuws. Door de hoge inflatie van de afgelopen maanden was het al te verwachten dat de koopkracht dit jaar achteruitgaa. Lees verder »

Bron: nos.nl

Wat is de koopkracht van Nederland 2022?

De hoge inflatie en gematigde loonstijging geven een sterk negatieve ontwikkeling van de reële lonen in 2022. Dat is te zien in het koopkrachtbeeld: in doorsnee daalt de koopkracht met 2,7%. In het lage scenario daalt de koopkracht met 0,6%, in het hoge scenario met 3,4%. Lees verder »

Bron: www.cpb.nl

Waardoor stijgt de koopkracht?

Als je inkomen stijgt en de prijzen gelijk blijven, stijgt de koopkracht van het inkomen. Je kunt dan meer producten kopen met je inkomen. Bij inflatie worden producten duurder. Als je inkomen minder snel stijgt dan deze inflatie kun je met je inkomen minder producten kopen en dus daalt je koopkracht. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de gemiddelde koopkracht?