Wat is de werking van een medicijn?

Het gebruik van medicijnen Als u een medicijn inneemt komt het via de maag en darm in het bloed terecht. Het bloed brengt het medicijn in het hele lichaam, ook op de plaats waar het werken moet. Als u ouder wordt, werken uw nieren minder goed. Dit betekent dat sommige medicijnen langer in uw lichaam blijven. Lees verder »

Welke verschillende werkingen van geneesmiddelen zijn er?

Er bestaat een bijna ontelbare hoeveelheid medicijnen met een farmacologisch, immunologisch of metabool effect. Ze beïnvloeden bepaalde omzettingen (het metabolisme) of de immunologische activiteit in het lichaam, of ze zijn fysiologisch actief en verwijden bijvoorbeeld de bloedvaten. Lees verder »

Wat is de definitie van een geneesmiddel?

Een geneesmiddel (ook farmacon of medicijn) is een chemische stof die een bepaalde werking op het lichaam uitoefent. De wetenschap van de geneesmiddelen heet farmacologie of geneesmiddelenleer. Lees verder »

Bron: www.mst.nl

Hoe lang duurt het voordat een medicijn uit je lichaam is?

Het hangt onder meer af van de tijd die nodig is voordat de helft van het medicijn uit het lichaam is verdwenen (de eliminatie-halfwaardetijd). Daarbij is de vuistregel dat na 5x de halfwaardetijd de stof uit het bloed is. Lees verder »

Wat is het verschil tussen de werking van een medicijn en bijwerkingen?

Wie klachten heeft, kan daarvoor een medicijn gebruiken. Dat helpt vaak, maar soms geeft een medicijn nieuwe klachten, terwijl het een bijwerking van dat medicijn is. Alle soorten medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, ook homeopathische of kruidenmiddelen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de werking van een medicijn?