Wat is een aannemingsovereenkomst?
Een aannemingsovereenkomst (ook wel: de overeenkomst tot aanneming van werk) wordt veel gebruikt in de bouw. De Opdrachtnemer verbindt zich er toe een werk van stoffelijke aard (zoals een kantoorpand, huis, gebouw of zelfs een hele wijk) op te leveren binnen een bepaalde periode. Lees verder »
Wat moet er in een aannemingsovereenkomst staan?
Deze overeenkomst teken je als je een nieuwbouwwoning koopt die nog in aanbouw is of waarvan de bouw nog moet starten. Feitelijk koop je met deze overeenkomst de grond waarop de woning komt te staan en sluit je daarnaast een overeenkomst met de aannemer voor de bouw. Lees verder »
Wat is het belang van een aannemingsovereenkomst?
De aannemingsovereenkomst houdt in, dat de aannemer zich verplicht om voor de opdrachtgever buiten dienstbetrekking (dus er is géén sprake van een arbeidsovereenkomst) een werk van stoffelijke aard tot stand te brengen. De opdrachtgever betaalt daarvoor in beginsel aan de aannemer een bepaalde geldsom. Lees verder »
Wat is een overeenkomst tot aanneming van werk?
Aanneming van werk is de overeenkomst waarbij de ene partij, de aannemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever, verbindt om buiten dienstbetrekking een werk van stoffelijke aard tot stand te brengen en op te leveren, tegen een door de opdrachtgever te betalen prijs in geld. Lees verder »
Kan aannemer opzeggen?
Volgens de wet ( art. 7:764 BW ) is de opdrachtgever te allen tijde bevoegd de aannemingsovereenkomst (geheel of gedeeltelijk) op te zeggen. De opzegging hoeft niet per se schriftelijk te geschieden, maar kan ook mondeling of – onder omstandigheden – zelfs stilzwijgend tot stand komen. Lees verder »
- Wat is het UAV 2012?
- Welke contractvormen zijn er in de bouw?
- Wat is de taak van een fractievoorzitter?
- Wat wordt er bedoeld met een fractie?
- Wat is het verschil tussen lijsttrekker en fractievoorzitter?
- Wat is een fractie in wiskunde?
- Hoe lang zijn ouders onderhoudsplichtig?
- Hoe lang zijn ouders verantwoordelijk voor hun kind?