Wat is een divergerende lichtbundel?
Van divergentie is sprake als de lichtbundels uit een lichtbron uiteengaan. Het brandpunt van een divergente lichtbundel bevindt zich dan ook achter de lichtbron („virtueel” brandpunt). Met behulp van lenzen kan een divergente lichtbundel minder divergent, evenwijdig of convergent worden gemaakt. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een evenwijdige en een divergerende lichtbundel?
In deze videoles wordt uitgelegd dat er drie verschillende soorten lichtbundels bestaan: Parallel, convergent en divergent. In een parallele bundel lopen de lichtstralen evenwijdig aan elkaar, in een convergente bundel lopen de stralen naar elkaar toe en in een divergente bundel lopen de stralen juist uiteen. Lees verder »
Wat voor soorten lichtbundels zijn er?
Er zijn drie verschillende soorten lichtbundels. Gefocusseerde lichtbundel, brede lichtbundel en de gecombineerde lichtbundel. Officieel is er ook een vierde bundel: convergent. Convergent houdt in dat de lichtstralen uit allerlei richtingen naar één punt toe g. Lees verder »
Wat betekent convergeren en divergeren?
Divergeren is de fase waarin je vanuit een vraagstuk zoveel mogelijk oplossingen en ideeën bedenkt voor een vraagstuk. Alles kan en mag in deze fase, kwantiteit is hier leidend. Convergeren is de fase waarin je keuzes gaat make. Lees verder »
Wat voor lichtbundel is de zon?
Je kunt uitleggen wat een convergerende lichtbundel is en een voorbeeld noemen van convergerend licht. Een lichtbundel waarbij de lichtstralen naar elkaar toe bewegen. Een Voorbeeld is het licht van de zon door een vergrootglas. Lees verder »