Wat is een dwangneurose?
Als je een dwangstoornis hebt, dan denk je steeds dezelfde dingen terwijl je dit eigenlijk niet wil. Soms moet je de dingen die je denkt ook uitvoeren. Als dat niet kan, dan word je bang of onrustig. Een dwangstoornis heeft de controle over je leven. Lees verder »
Hoe kom je aan dwangneurose?
Een dwangstoornis kan ontstaan na een ernstige, ingrijpende gebeurtenis waarin iemand heel bang was (psychotrauma). Een dwangstoornis kan ook ontstaan door een lichamelijke ziekte, het gebruik van bepaalde medicijnen of het gebruik van drugs. Lees verder »
Hoe weet je of je een dwangstoornis hebt?
Een dwangstoornis is te herkennen aan een aantal symptomen: Je moet alles in je leven perfect regelen, omdat je je anders erg onzeker voelt. Je kunt nergens zonder zorgen van genieten, omdat je voortdurend piekert. Je normale dagelijkse routine wordt verstoord door alle handelingen die je moet doen. Lees verder »
Kan je genezen van een dwangneurose?
Een dwangstoornis gaat niet vanzelf over. De aandoening is wel goed te behandelen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening bestaat de behandeling uit cognitieve gedragstherapie, medicijnen of een combinatie van beide. Lees verder »