Wat is een Italiaans rijstgerecht?
Het meest bekende rijstgerecht is natuurlijk de risotto. Om het gerecht echt te laten lukken, is het een voorwaarde dat je werkt met de Italiaanse rijstsoorten Vialone Nano, Arborio of Carnaroli. Risotto is in elk goed Italiaans restaurant overal ter wereld te vinden. Lees verder »
Is riso hetzelfde als risotto?
Het (vergroot)woord risotto is afkomstig van het Italiaanse riso dat 'rijst' betekent, met het achtervoegsel otto. Lees verder »
Wat is de lekkerste risotto rijst?
Voor het romigste resultaat gebruik je Carnaroli. Deze risottorijst heeft namelijk de grootste korrel en bevat het meeste zetmeel. Een essentieel ingrediënt om risotto mee te maken is bouillon. Je kunt natuurlijk verse bouillon maken, maar als je niet veel tijd hebt, zijn bouillonblokjes ook prima. Lees verder »
Wat betekent risotto?
Risotto is een van de traditionele Italiaanse gerechten en is van oudsher een specialiteit uit het noorden van Italië, namelijk Lombardije. Het woord risotto is het verkleinwoord van het woord 'riso' en riso betekent rijst. Lees verder »
Wat is risotto rijst?
Risottorijst is een speciale, rondkorrelige rijst die wel tot vier keer haar gewicht in vocht kan opnemen en tijdens het koken ook wat zetmeel loslaat. Dat zorgt voor een lekkere smeuïge textuur en een bite in je gerecht; iets wat niet lukt met een langkorrelige rijstsoort. Lees verder »