Wat is een microgolfoven?
Een magnetron(oven) of microgolf(oven) is een soort oven waarin voedsel met microgolfstraling verwarmd of gekookt kan worden. Sinds de jaren 1960 zijn magnetrons beschikbaar voor gebruik in de keuken. Ook bestaan er combimagnetrons, magnetrons die ook als oven en/of grill gebruikt kunnen worden. Lees verder »
Hoe werkt een microgolfoven?
Een magnetron verhit eten met microgolven (radiogolven). Deze microgolven zijn niet radioactief, en ongevaarlijk. De microgolven brengen alleen de vochtdeeltjes in het eten in beweging, en door de wrijving komt vervolgens warmte vrij. Daardoor warmt het eten veel sneller op dan in een pan of oven. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een oven en een magnetron?
Ovens zijn heel geschikt voor het bereiden van onder andere vlees, vis, groente en aardappelen zonder veel vet te gebruiken. Ook voor taarten, ovenschotels, koekjes en pizza's zijn ovens heel geschikt. Magnetrons hebben een andere manier van verhitten, zij doen dit namelijk met microgolven (radiogolven). Lees verder »
Wat is het verschil tussen een combi magnetron en een combi oven?
Waar bij de combi oven de nadruk op de ovenfuncties ligt, staan bij de combimagnetron de magnetronfuncties centraal. Dit is te herkennen aan het feit dat een combimagnetron, net als een normale magnetron, een draaiplateau heeft. Een combi oven lijkt daarentegen van binnen net op een oven. Lees verder »
Wat betekent microgolf?
Een microgolf is elektromagnetische straling; het zijn radiogolven in het hogere frequentiegebied. De golflengte is groter dan die van infrarood. Microgolven hebben een golflengte van 1 m (bij een frequentie van 300 MHz) tot 1 mm (bij een frequentie van 300 GHz), d.i. UHF, SHF en EHF. Lees verder »