Wat is een zenuwletsel?
Letsels aan perifere zenuwen komen veel voor. Bij beschadiging van een zenuw kan er gevoel in de deel van huid of beweging van een spier uitvallen. Soms vallen gevoel en beweging uit. Lees verder »
Hoe herken je een zenuwletsel?
Zenuwletsel komt veel voor. Kenmerkend is de directe uitval van een zenuw, waardoor u merkt dat u plaatselijk niets meer voelt of uw vingers of hand minder goed kunt bewegen. Toch worden zenuwletsels vaak gemist, omdat alle aandacht op dat moment naar de wond gaat en er onvoldoende aan wordt gedacht of op wordt getest. Lees verder »
Hoe lang duurt herstel zenuwletsel?
Na 6 weken is de hand meestal weer normaal belastbaar. Het herstel van de zenuw kan echter nog weken, maanden en zelfs wel meer dan een jaar duren. De duur van het herstel is afhankelijk van de afstand van het letsel tot de spier of huid die de zenuw verzorgt. De groei van een zenuw bedraagt ongeveer 1 mm per dag. Lees verder »
Hoe ontstaat zenuwschade?
Door een ontsteking, beklemming van een zenuw, een infectie of een ziekte kan een zenuw beschadigd raken; anderzijds wordt er soms geen duidelijke oorzaak gevonden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen neuropathische pijn van het centrale zenuwstelsel en neuropathische pijn van het perifere zenuwstelsel. Lees verder »