Wat is het nut van een kwal voor de mens?
Kwallen, een natuurlijke bron! Van oudsher worden ze als heilzaam voor de gezondheid beschouwd, omdat ze artritis, hypertensie, rugpijn en zweren genezen, de spijsvertering verbeteren, vermoeidheid verhelpen en zelfs de huid zachter maken. Lees verder »
Wat doet een kwal bij mensen?
Sommige soorten kunnen ook mensen steken en wanneer je gestoken word door een kwal doet dat pijn. Zodra je wordt gestoken door een kwal, is die plek eerst rood en zwelt langzaam op; dat gebeurt in een halve seconde. De vijanden van kwallen zijn: tonijnen, zwaardvissen, haaien pinguïns en schilpadden, maar ook mensen. Lees verder »
Wat is er bijzonder aan een kwal?
Geen longen, geen hart en geen hersenen Kwallen onderscheiden zich doordat ze geen hart, hersenen en longen hebben! Ze ademen door hun lichaamswand. Ze hebben echter wel een spijsverteringsstelsel, met tussen de tentakels een mond, en ook een maag, spieren en zenuwen. Lees verder »
Wat gebeurt er als een kwal dood is?
Meestal gebeurt dat met aflandige wind, in Nederland dus met oosten- of zuidenwind. De onderstroom voert de kwallen met zich mee en brengt ze naar het strand. Eenmaal aangespoeld gaan ze snel dood door uitdroging. Lees verder »
Heeft een kwal pijn?
Volgens de Wet op dierproeven valt onderzoek met ongewervelde dieren, zoals insecten, kreeften en zeesterren, niet onder proefdieronderzoek. De wet beschouwt ongewervelde dieren -die geen ruggengraat hebben- als dieren zonder een (grote) hersencapaciteit, die ook geen stress of pijn ervaren. Lees verder »