Wat is het verschil tussen banketbakkersroom en custard?
Wanneer je banketbakkersroom wilt maken heb je een bindmiddel nodig. In de gemakkelijke manier is dat de custard, wat eigenlijk een soort maizena met vanillesmaak is. In de officiële versie is dat de maizena én de eidooiers. Lees verder »
Wat kun je gebruiken ipv custardpoeder?
Custard is eveneens de naam van met dit poeder bereide vla of pudding. Omdat het in de eerste plaats een verdikkingsmiddel is - aangevuld met een kleur- en een smaakstof - kan het in een aantal gevallen worden vervangen door maïzena of bloem. Lees verder »
Wat is het verschil tussen gele room en banketbakkersroom?
Banketbakkersroom wordt ook wel crème patissière of gele room genoemd. Dit heerlijke product wordt gebruikt als vulling van gebakjes zoals soezen, eclairs en sloffen. Daarnaast heb je ook banketbakkersroom nodig voor het maken van Zwitserse room. Banketbakkersroom is een veelzijdig product. Lees verder »
Is Roompoeder hetzelfde als custard?
Ik geef je hierbij de recepten voor de gemakkelijke manier met custard, ook wel roompoeder genoemd, en de officiële manier op basis van eidooiers. Lees verder »