Wat is het verschil tussen decanteren en Karafferen?
Om te beginnen, de definities. Decanteren is de wijn overschenken in een karaf. En karafferen is… ook de wijn overschenken in een karaf. Lees verder »
Welke wijnen moet je decanteren?
Maar weten wanneer je wijn moet decanteren, is eigenlijk vrij eenvoudig, een rode wijn dien je altijd te decanteren. Waarom? Een rode wijn jonger dan 10 jaar dien je te decanteren om zuurstof bij de wijn te laten. Een rode wijn ouder dan 10 jaar dien je te decanteren om het bezinksel te scheiden van de wijn. Lees verder »
Waarom rode wijn in een karaf?
Oude rode wijn decanteren In rode wijn zitten namelijk kleurstoffen en tannines, die op elkaar reageren als de wijn rijpt. Daardoor ontstaat droesem, een soort drab onderin de fles (vergelijkbaar met koffiedrab) die heel normaal is, maar je wijntje wel een stuk minder helder maakt. Lees verder »
Waarom Decanteerkaraf?
Decanteren is letterlijk 'overgieten'. Door te decanteren geef je als het ware meer zuurstof aan de wijn. De smaakstoffen en geuren komen hierdoor vrij. Gebruik voor het decanteren een decanteerkaraf; super functioneel en het oogt extra feestelijk! Lees verder »