Wat is het verschil tussen doperwten en groene erwten?
De ene erwt is de andere niet. Is hij vers en groot, dan heet deze een doperwt. Komen de groene bolletjes uit de vriezer, dan heten ze gewoon tuinerwten of groene erwten. Lees verder »
Wat zijn groene erwten?
Groene erwten zijn gerijpte erwten als ze uit de verdroogde peulen worden gedopt. Daarna worden ze gedroogd en ontdaan van de huid. Splitwerten smaken meliger dan doperwten en geven daarom dikheid aan een gerecht. Met erwten kun je heerlijke eiwitrijke gerechten maken. Lees verder »
Wat is het verschil tussen doperwten en Velderwten?
Die heetten altijd tuinerwten, maar nu was er ook een tweede soort verkrijgbaar: velderwten. Ik heb de verpakking lang bestudeerd om te zien wat nu het verschil was, maar kon daar maar moeilijk de vinger achter krijgen. Uiteindelijk kwam het erop neer dat de velderwten iets meer bite hadden dan de tuinerwten. Lees verder »
Wat is het verschil tussen spliterwten en doperwten?
Gedroogde erwten of spliterwten worden later geoogst dan doperwten. Daardoor bevatten ze meer eiwit, vezels en koolhydraten. Spliterwten zijn erwten waarvan het stugge buitenste velletje is verwijderd. Dat maakt ze geschikt voor erwtensoep. Lees verder »
Wat is verschil tussen kikkererwten en doperwten?
Kikkererwten (soms ook wel eens kekererwten genoemd) zijn strikt genomen geen erwten maar eerder familie van de linzen die ook thuis horen in de familie van de peulvruchten. Kikkererwten (of keker-) is gewoon hoe deze genoemd worden maar het zijn dus in feite geen erwte. Lees verder »