Wat is het verschil tussen een volmacht en machtiging?

Een volmacht is de bevoegdheid die een volmachtgever verleent aan een ander, de gevolmachtigde, om in zijn naam rechtshandelingen te verrichten (zie ook art 3:60 BW). De gevolmachtigde “valt er als het ware tussenuit”. Een volmacht wordt ook wel “machtiging” genoemd; de gevolmachtigde heet dan “gemachtigde“. Lees verder »

Wat kan je doen met een volmacht?

In een algemene volmacht kunt u vastleggen dat iemand anders al uw bankzaken en alle andere financiële zaken mag regelen. De gevolmachtigde persoon heeft toegang tot al uw bankrekeningen, inclusief spaarrekeningen. Lees verder »

Hoe lang is een volmacht geldig?

De volmacht is niet eeuwig geldig, maar kan beëindigd worden. Dit kan zowel gebeuren door het overlijden, de ondercuratelestelling, het faillissement of het van toepassing verklaren van de schuldsanering op de volmachtgever. Lees verder »

Wat houdt een volledige volmacht in?

Een algemene volmacht is een volmacht die alle zaken van de volmachtgever en alle rechtshandelingen omvat. Behalve de zaken en rechtshandelingen die uitdrukkelijk zijn uitgesloten. Dit moet dan wel schriftelijk zijn vastgelegd en omschreven. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen een volmacht en machtiging?