Wat is het verschil tussen witlof en witloof?
In België is 'witloof' het gebruikelijkst, in Nederland 'witlof'. 'Brussels grondwitloof' is een beschermde herkomstaanduiding. Het is 'de witlo(o)f' en 'het witlo(o)f'. Lees verder »
Welke witlof is het beste?
Witloof is het hele jaar door verkrijgbaar, maar enkel tussen september en mei zijn de kroppen van topkwaliteit. Zeker als we het hebben over traditioneel Brussels en Brabants grondwitloof. Daarom roepen wij het witte goud uit tot product van de maand. Lees verder »
Wat is het verschil tussen witlof en Brussels lof?
Witlof, witloof, grondwitloof of Brussels lof (Cichorium intybus var. foliosum) is een bladgewas, een bladgroente die in het donker wordt geteeld. In het licht wordt de krop door chlorofylvorming namelijk groen. De afgesneden (afgebroken) krop kan rauw of gekookt worden gegeten. Lees verder »
Kan je lof rauw eten?
Witlof smaak Er zijn tal van manieren om witlof te eten: rauw als sla, gestoomd, gesmoord en zelf als soep. De meest geliefde bereiding is toch wel het traditionele 'hamrolletje' met kaassaus. Maar witlof kun je ook zo gebruiken: Rauw als salade met appel, gekookt ei en een milde dressing. Lees verder »
Hoe herken je grondwitloof?
Op elke verpakking kan je een sticker vinden met het label van Brussels Grondwitloof of Brabants Grondwitloof. Op dit label staat ook steeds de naam van de teler vermeld. Lees verder »