Wat is middageten?
De middagmaaltijd of lunch (ook wel middageten) (verouderd: noenmaal) is de maaltijd die gegeten wordt rond het midden van de dag, meestal tussen 12 en 14 uur. Terwijl er met 'diner' vaak een warme (avond)maaltijd wordt bedoeld, kan een lunch of middagmaal zowel koud als warm zijn. Lees verder »
Welke maaltijd vervangt het diner en de lunch?
Dinch is een samentrekking van de woorden diner en lunch, en dat is ook de betekenis ervan: het is de maaltijd die je nuttigt tussen lunch en diner, of eigenlijk in plaats daarvan, op eenzelfde manier als 'brunch' de combinatie is van ontbijt (breakfast) en lunch. Lees verder »
Waarom tussen de middag warm eten?
Voedzaam en vezelrijk Warm eten tussen de middag is beter dan je denkt. Zo zitten er een stuk minder suikers in een warme maaltijd dan een boterham met beleg. Je moet de warme maaltijd in dit geval wel vers bereiden. Verder is een warme maaltijd ook voedzamer, het bevat vaak groente, vlees, vis of granen. Lees verder »
Wat kun je het beste tussen de middag eten?
- Soep. Afhankelijk van de mogelijkheden op het werk, de school etc. ...
- Sandwiches. Enkele kleine sandwiches klaarmaken of klaargemaakt meenemen is ook heerlijk en gezond. ...
- Fruit. Fruit is altijd goed, maar in de late middag biedt niet alle fruit datgene wat je op dat nodig hebt. ...
- Rauwkost. ...
- Overig.
- Lees verder »