Wat kun je gebruiken als bindmiddel?
De structuur wordt als een soort stijfsel en voilà, je saus is dikker. Maizena en aardappelzetmeel zijn de bekendste zetmeel bindmiddelen, maar je kunt ook denken aan tapioca of sago. Daarnaast binden room, eieren, boter of meel ook prima. Lees verder »
Wat kan ik als bindmiddel gebruiken?
- MAÏZENA. Maïzena wordt ook wel (maïs) zetmeel genoemd, en wordt gemaakt uit maïs. ...
- DIVERSE MEELSOORTEN. Ook diverse meelsoorten kunnen een gerecht binden. ...
- AARDAPPELZETMEEL. Aardappelzetmeel is zetmeel wat wordt gewonnen uit aardappels. ...
- ARROWROOT. ...
- KUZU. ...
- JOHANNESBROODPITMEEL. ...
- TAPIOCAMEEL.
- Lees verder »
Kun je bloem als bindmiddel gebruiken?
Er zijn zetmeelhoudende bindmiddelen (bijvoorbeeld bloem, aardappelmeel en maïsmeel) en niet-zetmeelhoudende bindmiddelen (eieren, gelatine, boter). Zetmeelhoudende bindmiddelen zijn vaak geur-, kleur- en reukloos en hebben als eigenschap op te zwellen en vloeistof te binden zodra deze wordt verhit. Lees verder »
Wat zijn natuurlijke bindmiddelen?
Wat is er verkrijgbaar op gebied van 100% natuurlijke bindmiddelen? Ook diverse meelsoorten kunnen een gerecht binden. Ook glutenvrije meelsoorten zijn daar uitermate geschikt voor. Meelsoorten als Quinoameel, rijstemeel, boekweitmeel, gele erwtenmeel, kikkererwtenmeel, en uiteraard maïsmeel zijn zeer geschikt. Lees verder »
Wat als je geen maïzena hebt?
Goede vervangers Geen nood, je kunt Maizena namelijk vervangen door bloem, arrowroot en tapioca. Hierbij geldt dat je bloem het beste kunt gebruiken als je het gerecht gedurende langere tijd verwarmt. Wil je juist snel een gerecht binden? Dan kun je arrowroot of tapioca gebruiken. Lees verder »