Wat leer je bij taalkunde?
Tijdens de studie Taalwetenschap leer je hoe taal in elkaar zit: hoe produceren mensen klanken, woorden, zinnen, teksten en hoe begrijpen ze deze? Je kijkt naar de verschillen tussen talen en tussen sprekers en gaat op zoek naar de universele patronen in de talen van de wereld. Lees verder »
Wat kan je doen met taalkunde?
Je kunt een afgebakend taalwetenschappelijk probleem zelfstandig, maar ook in een groep met andere wetenschappers onderzoeken. Je bezit academische vaardigheden, zoals teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren en goede teksten schrijven. Lees verder »
Wat is het verschil tussen taalkunde en letterkunde?
Bij Toegepaste Taalkunde worden grammaticale structuren van de verschillende talen bestudeerd met een focus op taalverwerving. In de bachelor Taal- en Letterkunde bestudeer je dan meer algemene talige structuren en de historische ontwikkeling van de taa. Lees verder »
Wat doet een taalwetenschapper?
Je onderzoek zal zich bijvoorbeeld richten op taalontwikkeling, de structuren van taal, verschillen tussen talen of taalstoornissen. Je bent als promovendus op de hoogte van de ontwikkelingen in de taalwetenschappen en baseert hierop een maatschappelijk en wetenschappelijk relevant onderzoeksplan. Lees verder »