Wat te doen bij te laag kaliumgehalte?
Bij een kaliumtekort is het belangrijk alleen kaliumtabletten te gebruiken in overleg met de arts. Veel producten rijk aan kalium eten, zoals groente, fruit, peulvruchten, aardappelen en brood is ook een prima oplossing. Lees verder »
Hoe kan ik mijn kalium verhogen?
Kalium komt vooral voor in groente, fruit, aardappelen en vlees, maar ook in brood, melk en noten. U kunt uw kaliuminname dus eenvoudig verhogen door dagelijks ruime porties aardappelen, groente en fruit te eten. Als u producten kookt in ruim water, gaat er kalium verloren. Lees verder »
Wat veroorzaakt een kaliumtekort?
Een kaliumtekort (hypokaliëmie) als gevolg van een te lage inname via de voeding komt zelden voor. Een tekort kan ontstaan na hevig braken, ernstige diarree en door het gebruik van plaspillen. Lees verder »
Waar zit veel kalium in?
Veel kalium: aardappelen, groenten, fruit, vruchtensap, gedroogde vruchten, koffie, tomaat, melkproducten, appelstroop, cacao, noten, pinda's, peulvruchten (zoals witte/bruine bonen, kapucijners en linzen), dieetzout en mineralenzout (hierin is natrium vervangen door kalium). Lees verder »