Wat te doen met een droogoven?
Met een voedseldroger kunt u groenten, fruit, vlees, vis, kruiden, bloemen en zelfs tofu drogen. U kunt de voedseldroger ook gebruiken in het dagelijks gebruik om bv brood te roosteren, croutons te maken, knoflookbrood of bruschetta te maken. Het thuis drogen van voedsel is gezond. Lees verder »
Wat kun je doen met droogoven?
Met een voedseldroger kunt u groenten, fruit, vlees, vis, kruiden, bloemen en zelfs tofu drogen. U kunt de voedseldroger ook gebruiken in het dagelijks gebruik om bv brood te roosteren, croutons te maken, knoflookbrood of bruschetta te maken. Het thuis drogen van voedsel is gezond. Lees verder »
Wat kan je maken in een voedseldroger?
- Fruit: aardbeien, mango, ananas, kiwi's, frambozen, druiven, appels, bananen, citrusvruchten om te drogen of om fruit-leer te maken.
- Groente: aardappel, wortel, gember, paddenstoelen, wortel, courgette, mais, aubergine en ga zo maar door.
- Lees verder »
Waarom droogoven?
Wat is het voordeel van voedsel drogen in een droogoven? Het zelf drogen van groente en fruit met behulp van een droogoven heeft enorm veel voordelen. Zo kun je gezonde en hartige of zoete “tussendoortjes” maken zonder je zorgen te maken over geraffineerde suikers en/of schadelijke bewaarmiddelen. Lees verder »
Hoe gebruik je gedroogd voedsel?
U kunt gedroogd fruit of groenten fijn mixen en er fruitpoeder van maken voor bv smoothies of groentepoeder om soepen mee te maken. U kunt het fruitpoeder ook toevoegen aan bijvoorbeeld een kwarktaart, meng het door ijs of bestrooi er een bolletje ijs mee. Lees verder »