Wat voor vlees zit in een bitterbal?
8% rundvlees komt overeen met 6% gekookt rundvlees. Kan sporen van pinda bevatten. "E"-nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen. Bevroren: 12 minuten. Lees verder »
Wat zit er allemaal in bitterballen?
Water, {tarwe}bloem, paneermeel ({tarwe}bloem, volkoren{tarwe}meel, zout, gist, zonnebloemolie), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), rundvlees 8%*, scharrelkippen{ei}-eiwit, natuurlijk aroma (bevat {selderij}), rundergelatine, zout, {tarwe}gluten, kruiden en specerijen, {tarwe}zetmeel, dextrose, kleurstoffen: . Lees verder »
Waar wordt een bitterbal van gemaakt?
Een bitterbal is een kleine, bolvormige, gefrituurde (of in de oven gebakken) snack. Traditioneel bestaan bitterballen uit een stevig paneerlaagje en een vulling van een soort vleesragout, vergelijkbaar met de vulling van kroketten. Er zijn ook vegetarische varianten. Lees verder »
Welke landen eten bitterballen?
In Nederland is men natuurlijk gek op de bitterbal, maar ook in andere landen wordt deze ronde snack geregeld gegeten. In België, bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor Suriname en Indonesië, de voormalige kolonies van Nederland. Ook op de Nederlandse Antillen kent men ze maar al te goed. Lees verder »