Wat wordt er gemaakt van cichorei?

Grondstof voor inuline en fructose Sinds de laatste jaren van de twintigste eeuw worden de wortelen van cichorei, naast de teelt voor de groente witlof, ook geteeld voor de verwerking tot inuline en zoetstof, met name fructose. Lees verder »

Wat kun je maken van cichorei?

Cichorei is vooral bekend geworden als vervanger van koffie. Uit de gemalen en geroosterde wortel wordt een koffievervanger gemaakt, ook wel 'surrogaat' genoemd. Dit surrogaat kan je ook gebruiken als toevoeging aan je koffie, wegens gezondheidsredenen of als je wilt minderen met cafeïne. Lees verder »

Hoe gebruik je cichorei?

Om cichorei op te lossen in water moet je gebruik maken van dezelfde verhouding als dat je bij koffie en water aanhield. Meng twee eetlepels cichorei poeder in elke 180 ml water om het goed te mengen. Cichorei koffie kan soms een beetje te bitter zijn. In zo'n geval kan je een Café au Lait maken. Lees verder »

Hoe maak je koffie van cichorei?

Doe twee lepeltjes cichorei in een kopje en giet daar kokend water over, even roeren en klaar om te drinken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat wordt er gemaakt van cichorei?