Wat zijn de kosten om in hoger beroep te gaan?

De kosten in hoger beroep bestaan uit de kosten van de advocaat, de deurwaarder en het griffierecht. De deurwaarderskosten voor het betekenen van de appeldagvaarding zijn relatief laag, namelijk ca. € 98. Lees verder »

Bron: e-legal.nl

Is hoger beroep gratis?

Als u het hof heeft verzocht bepaalde deskundigen te horen en zij besluiten dat te doen, betaalt de staat deze vergoeding. Als u zelf buiten het hof om besluit een rapport door een deskundige op te laten stellen, moet u de kosten hiervan in principe zelf betalen. Lees verder »

Wat kost procederen?

De kosten voor een procedure bij civiele zaken en bestuursrechtelijke zaken betaalt u meestal zelf. Behalve als de rechter beslist dat de verliezende partij deze kosten betaalt. Een strafzaak kost u geen geld. Maar het kost wel geld als u een advocaat inschakelt. Lees verder »

Heeft het zin om in hoger beroep te gaan?

Is de uitkomst van een procedure bij de rechtbank niet naar wens, dan kan het zinvol zijn om hoger beroep in te stellen bij het gerechtshof. In het hoger beroep wordt de zaak volledig opnieuw beoordeeld. Daarbij hebt u ook de gelegenheid nieuwe standpunten en argumenten naar voren te brengen. Lees verder »

Hoe kan ik in hoger beroep gaan?

Meld bij de centrale balie van de rechtbank die uw zaak behandeld heeft, dat u in hoger beroep wilt. Daar wordt een appèlakte opgemaakt. U kunt zelf hoger beroep instellen maar ook iemand machtigen om dit namens u te doen, bijvoorbeeld uw advocaat. De voorwaarden hiervoor leest u op de achterkant van de dagvaarding. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de kosten om in hoger beroep te gaan?