Wat zijn de meest gebruikte kruiden?

  • Munt. Munt groeit het best als de plant zich op natuurlijke wijze kan vermeerderen. ...
  • Rozemarijn. Groenblijvende rozemarijn kan het hele jaar door worden geoogst. ...
  • Salie. ...
  • Tijm. ...
  • Bieslook. ...
  • Oregano / Marjolein.
  • Lees verder »

Wat zijn de meest gebruikte specerijen?

  • Peper. Peper geeft pit aan heel veel gerechten zoals soepen, sausen, groenten, aardappelen en veel in Aziatische en Chinese gerechten.
  • Nootmuskaat. ...
  • Vanillestokjes. ...
  • Steranijs. ...
  • Kaneel. ...
  • Gember. ...
  • Mierikswortel.
  • Lees verder »

Welke kruiden gebruik je het meest?

  • basilicum.
  • peterselie.
  • oregano (gedroogd geeft evenveel smaak als vers)
  • tijm.
  • paprikapoeder (keuze uit zoet of pittig)
  • kaneel (een zoetmaker voor je warme gerecht)
  • rozemarijn.
  • nootmuskaat.
  • Lees verder »

Wat voor soorten kruiden zijn er?

  • Peterselie. Een mooie en handige eigenschap van peterselie: mocht je nou een date hebben, maar precies dan voor knoflookgarnalen gezwicht zijn, kauw je op een handje peterselie, dan is het zo weg. ...
  • Basilicum. ...
  • Mint. ...
  • Kamille. ...
  • Oregano. ...
  • Lavendel. ...
  • Dille. ...
  • Salie.
  • Lees verder »

Welke gedroogde kruiden zijn er?

Specerijen: komijn, koriander, paprikapoeder (liefst gerookt: pimentón), kerrie, oregano (het enige groene kruid dat in gedroogde versie beter werkt dan vers), cayennepeper en/of chilivlokken (voor instant pit), een bolletje nootmuskaat (altijd vers raspen!23 jan. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de meest gebruikte kruiden?