Wat zijn voorbeelden van conserveermiddelen?
Conserveermiddelen als sulfieten (E221 t/m E228), nitraten (E251 en E252), nitrieten (E249 en E250) en azijnzuur (E260) worden niet zomaar toegevoegd aan producten. Ze zorgen er zelfs juist voor dat producten langer veilig blijven, omdat ze bederf door bacteriën en schimmels tegengaan en de houdbaarheid verlengen. Lees verder »
Wat is conserveermiddelen eten?
Conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat je eten langer beschermd blijft tegen bacteriën. Conserveermiddelen worden ook wel houdbaarheidsmiddelen genoemd. De houdbaarheid van eten bevorderen wordt al eeuwenlang gedaan, door bijvoorbeeld zout toe te voegen. Lees verder »
Waar wordt conserveermiddel van gemaakt?
Chemische conserveermiddelen Zout, suiker, azijn en alcohol veroorzaken chemische processen in produkten, waardoor die produkten langer houdbaar blijven. Daarnaast kunnen we ook chemische middelen aan het voedsel toevoegen zodat het langer houdbaar blijft. Deze conserveermiddelen zijn additieven. Lees verder »