Wat zit er in mihoen?

Mihoen is een noedelsoort en komt uit China. In tegenstelling tot de meeste andere noedelsoorten wordt mihoen gemaakt van rijstbloem en niet van tarwe. Een andere naam voor mihoen is rijstvermicelli. Mihoen wordt wel eens verward met glasnoedels , maar laatstgenoemde is doorzichtig en wordt gemaakt van bonen. Lees verder »

Wat is het verschil tussen mie en mihoen?

Het is ook bekend onder de naam bihoen (mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit het Minnanyu) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië en Singapore als bee hoon en in Indonesië als bihun of mihun. Lees verder »

Wat is Mihoe?

Wat is mihoen? Mihoen is een dunne noedel gemaakt van rijstbloem, een bloemsoort die wordt gemaakt van fijngemalen rijst, en wordt ook wel rijstvermicelli genoemd. Het lijkt namelijk op vermicelli, maar wordt op basis van rijst in plaats van tarwe gemaakt. Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Waar wordt echte mie van gemaakt?

Mie is een Chinees deegwaar dat veel lijkt op Italiaanse spaghetti, maar dan dunner. Mie wordt gemaakt uit tarwemeel. De benaming komt uit de Chinese Min Nan-taal en is via Indonesië in de Nederlandse taal gekomen. In Standaardmandarijn heet het "lāmiàn" (in de Hanyu Pinyin-schrijfwijze). Lees verder »

Is mihoen een pasta?

Het woord pasta komt uit het Italiaans en betekent gewoon pasta, maar ook wel 'deeg' of 'pastei(tje)'. Tegenwoordig wordt pasta alleen gebruikt voor Italiaans deegwaren. Noedels, of beter deegwaren, is een veel algemenere term en omvat ook de diverse Aziatische producten, zoals bami en mihoen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zit er in mihoen?