Wat zit er in witte vullingen?
Witte vullingen Tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Een van die materialen is de witte vulling. Daarvan zijn er drie soorten die door de tandarts direct in de mond kunnen worden aangebracht: composiet, glasionomeer en compomeer. Lees verder »
Wat zit er in een vulling?
Een vulling sluit de holtes af waar bacteriën kunnen binnendringen en levert zo ook een bijdrage aan het voorkomen van tandbederf. Vullingen kunnen onder andere gemaakt worden van goud, porselein, composiethars (witte vullingen) en amalgaam (een legering van kwik, zilver, koper, tin en soms ook zink). Lees verder »
Hoe schadelijk zijn amalgaamvullingen?
Amalgaamvullingen bestaan voor ongeveer 50% uit kwik. Kwik is een giftig metaal en metingen hebben aangetoond dat er kleine concentraties kwik uit de vullingen kunnen vrijkomen. Meestal zijn er geen aantoonbare acute gezondheidsklachten na een behandeling met amalgaam. Lees verder »
Hoe lang niet eten na witte vulling?
Mag ik direct eten na het plaatsen van de vulling? U kunt direct na de behandeling weer eten. Tijdens het plaatsen van de vulling verharden wij deze namelijk met een speciale blauwe lamp. Zo wordt de vulling sterk en dat betekent dat u na het plaatsen direct weer kunt eten. Lees verder »
Kan een witte vulling lekken?
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat het composiet misschien schadelijk is voor de gezondheid. Uit composietvullingen kan namelijk de giftige stof bisfenol-A lekken en zo in het lichaam terecht komen. Het composiet kan door de tandarts op verschillende manieren worden gebruikt. Lees verder »