Welk afval moet ik melden?
Ook afval dat uw bedrijf verlaat moet u melden. Inrichtingen die gevaarlijk afval ontvangen (zijnde een inrichting waar er sprake is van beroepsmatig verwijderen of nuttig toepassen) of inrichtingen waar de op de inrichting ontstane gevaarlijke afvalstoffen direct worden verwijderd of nuttig worden toegepast. Lees verder »
Waarom Afvalstroomnummer?
Dan geeft u dit afval een afvalstroomnummer. U geeft dit nummer aan het bedrijf waarvan u het afval ontvangt. Zij schrijven het voor u op de begeleidingsbrief die met het afval meegaat. Zo is het voor u, de transporteur en het andere bedrijf duidelijk om welk afval het gaat. Lees verder »
Wat is een ontdoener?
Een primaire ontdoener is iemand die zich ontdoet van afvalstoffen die bij het bedrijf zijn ontstaan. Een secundaire ontdoener is een bedrijf dat afvalstoffen van een ontdoener in ontvangst heeft genomen en zich vervolgens weer van deze (afval)stoffen ontdoet. Lees verder »
Wie is verantwoordelijk voor de begeleidingsbrief?
Voorafgaand aan het transport vult de ontdoener de begeleidingsbrief in en overhandigt die aan de vervoerder. Bij inzameling zorgt de inzamelaar voor de begeleidingsbrief. Lees verder »
Hoe werkt een begeleidingsbrief?
Dit is een door de overheid voorgeschreven document, uitgegeven door het Beurtvaartadres en voorzien van een uniek nummer. De Begeleidingsbrief bestaat uit een wit voorblad met drie doorslagen. De eerste doorslag is voor de transporteur, de tweede doorslag voor de ontvanger en de derde doorslag voor de ontdoener. Lees verder »