Welke 3 mogelijkheden zijn er na het in verzekering stellen?
Totale lengte voorarrest Deze periode kan in totaal uiterlijk 110 dagen duren: maximaal 2 keer 3 dagen inverzekeringstelling; maximaal 14 dagen bewaring; maximaal 90 dagen gevangenhouding. Lees verder »
Wat komt na inverzekeringstelling?
Na de inverzekeringstelling bepaalt de rechter-commissaris of de verdachte in voorarrest mag blijven. De rechter-commissaris kan besluiten tot inbewaringstelling van 14 dagen. Mocht de officier van justitie de verdachte nog langer in voorarrest willen houden, dan moet hij naar de raadkamer van de rechtbank. Lees verder »
Wat is waar als het gaat om het in verzekering stellen?
Als de politie meer tijd nodig heeft om het politieonderzoek af te ronden, kan je in verzekering worden gesteld. Dit betekent dat je dan maximaal 3 dagen moet blijven. Je blijft dan in de politiecel, maar je kan ook met een soort huisarrest naar huis of naar familie. Lees verder »
Wat houdt inverzekeringstelling in?
Wat is een inverzekeringstelling? Het vasthouden van de verdachte als dat nodig is voor het onderzoek. De (hulp)officier van justitie beslist hierover. De inverzekeringstelling, die drie dagen duurt, kan worden bevolen bij middelzware en zware misdrijven en kan eenmaal met drie dagen worden verlengd. Lees verder »
Wat gebeurt er na het verhoor?
Na verhoor neemt de officier van justitie een beslissing: Uw zaak wordt geseponeerd. U krijgt een oproep voor een strafzitting. Er is meer onderzoek nodig voor uw strafzaak. Lees verder »