Welke camera's flitsen?

Kort gezegd bestaan er twee grote groepen: de roodlichtcamera's en de snelheidscamera's. Die snelheidscamera's bestaan dan weer in hun normale vaste vorm (de echte flitspaal), mobiel (voor in de anonieme auto's van de politie) en in de vorm van de superflitspaal (de zogenaamde LIDAR). Lees verder »

Kun je zien dat je geflitst wordt?

In Nederland kun je via de website van het CJIB je foto aanvragen. Als je het vermoeden hebt dat je geflitst bent, kun je alvast inloggen om te kijken of het ook echt zo is. Vaak is de boete sneller online verschenen dan thuis op de deurmat. Lees verder »

Bron: topgear.nl

Hoe herken je een rood licht camera?

Bij het constateren van de verkeersovertreding, registreert de roodlichtcamera ook je kenteken. De roodlichtcamera flitst wel pas als het rode licht al minstens 1 seconde op rood staat. Heb je niet meer kunnen stoppen voor het oranje licht, dan word je enkel beboet wanneer je dit tegen een te hoge snelheid deed. Lees verder »

Wat zijn de camera's boven verkeerslichten?

Het zwarte "cameraatje" bovenop de verkeerslichten is zoals al aangegeven eigenlijk geen camera, eerder een soort van radar. Het kan een aankomend voertuig vanop een afstand detecteren. Overigens ook fietsers en zelfs voetgangers, die laatste wel enkel vanop korte afstand. Lees verder »

Is er bij elk stoplicht een flitser?

Dus lang niet overal staat een roodlichtcamera: het antwoord op de hoofdvraag is nee. En het is dus sowieso niet zo waarschijnlijk dát je geflitst zou zijn, temeer daar je nog bent gaan kijken of er ergens een flitspaal stond. Lees verder »

Is elke flitspaal actief?

Ongeveer 3/4de van dit totaal aantal flitspalen zijn roodlicht-snelheidscamera's. U wordt dus zowel geflitst wanneer u te snel rijdt als wanneer u het rode licht negeert. Waarom zijn niet alle flitspalen actief? Volgens Wegen en Verkeer is het gelijktijdig operationeel houden van alle flitspalen onbegonnen werk. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke camera's flitsen?