Welke kant van zilverpapier gebruiken?
De meeste mensen gebruiken aluminiumfolie altijd op dezelfde manier: ze laten de glanzende kant zichtbaar wanneer ze een product ermee inpakken of een gerecht afdekken. Maar elke zijde heeft zijn functie. De glanzende kant reflecteert de warmte, de matte kant absorbeert ze. Lees verder »
Welke kant zilverfolie gebruiken?
Het zit namelijk zo: bij gerechten die je warm wilt houden, is het belangrijk ze te omwikkelen met folie met de glanzende kant naar binnen en de matte kant naar buiten. De glanzende kant reflecteert de warmte en de doffe kant houdt de warmte vast. Lees verder »
Waarom heeft aluminiumfolie 2 kanten?
Tijdens het persen van de folie wordt de ene kant glanzend en de andere kant mat. Dat komt doordat er 2 lagen tegelijk door de wals gaan, om te voorkomen dat ze scheuren. Eén kant komt daarbij in aanraking met de pers en die wordt daardoor glimmend. Lees verder »
Welke kant omhoog aluminiumfolie?
Bij het gebruik van aluminiumfolie bij het bereiden van gerechten moet de glanzende kant naar beneden, want die weerkaatst de warmte. De matte kant neemt de warmte beter op. Op deze manier blijft de warmte gecentreerd in het gerecht en geleidt de warmte minimaal richting omgeving. Lees verder »
Kan zilverfolie in de oven?
Wij raden aan om geen aluminiumfolie te gebruiken in een oven. U kunt speciaal papier om te bakken gebruiken. Lees verder »