Welke lastechnieken zijn er?
- → Staal, RVS of aluminium lassen. ...
- → TIG lassen / Tungsten Inert Gas. ...
- → MIG MAG lastechniek. ...
- → MIG lassen / Metal Inert Gas. ...
- → MAG lassen / Metal Active Gas. ...
- → Elektrode / BMBE (Booglassen met beklede elektrode) ...
- → Autogeen lassen. ...
- Conclusie.
- Lees verder »
Wat zijn Lasmethodes?
De lasprocessen zijn in te delen in 6 hoofdgroepen: booglassen, elektrisch weerstandlassen, autogeenlassen, druklassen, bundellassen en overige lasprocessen. De lasprocessen zijn vastgelegd in de EN-ISO 4063. Elke lasmethode heeft verschillende voor- en nadelen. Lees verder »
Wat kan ik lassen?
Staal is wel de meest gebruikte maar ook roestvast staal en non-ferrometalen (zoals aluminium) en zelfs vele kunststoffen zijn uitstekend lasbaar. Voorbeelden van lassen met niet-metalen zijn: thermoplastische kunststoffen: o.a. spiegellassen, inductielassen, wrijvingslassen en ultrasoon lassen. Lees verder »
Welk materiaal kan je niet lassen?
Elektrolassen wordt gebruikt voor alle soorten staal en RVS, maar niet voor aluminium. De elektrode bepaalt welk materiaal er gelast kan worden. De bekleding van de elektrode zorgt ervoor dat er geen apart beschermgas nodig is. Lees verder »
Kun je staal lassen?
Welke lastechniek je gebruikt om staal te lassen, is helemaal aan jou. Zowel met elektrode lassen, TIG lassen en MIG/MAG lassen maak je stevige lasverbindingen. Voor het lassen van staal heb je geen wisselstroom, maar gelijkstroom nodi. Lees verder »