Welke pijnbestrijding bij bevalling?
De ruggenprik (epiduraal) is de meest effectieve vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling. De ruggenprik is niet gevaarlijk voor de gezondheid van uw baby en heeft geen gevolgen voor de borstvoeding. Bij een ruggenprik brengt de anesthesioloog via een prik onder in de rug een dun slangetje in. Lees verder »
Welke soorten pijnbestrijding bevalling?
Soorten pijnstilling met medicijnen lachgas. ruggenprik (epidurale analgesie) injecties met pethidine. pompje met remifentanil. Lees verder »
Wat doet het meest pijn bij een bevalling?
Vooral in de midden- en laatste fase is de pijn goed te voelen. In de uitdrijvingsfase (tijdens het persen) is de pijn vaak het hevigst. Meestal is de pijn het meest in de buik te voelen, maar ook in de rug en de benen kan pijn gevoeld worden. Na de geboorte van de baby neemt de pijn zeer sterk af. Lees verder »
Hoeveel procent van de vrouwen bevalt zonder pijnbestrijding?
Ongeveer de helft (53 procent) van de vrouwen die hun bevalling als (heel) zwaar hebben ervaren, hebben gebruik gemaakt van een vorm van pijnbestrijding. Bij vrouwen die de bevalling niet of niet zo zwaar vonden, is dat ongeveer een kwart (24 procent). Lees verder »
Waarom geen pijnbestrijding bij bevalling?
Welke andere redenen zijn er nog meer om voor een natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding te gaan? Aan het gebruik van pijnbestrijding tijdens de bevalling zitten vele nadelen, vertraagde ademhaling bij de moeder, dalende bloeddruk, infectie gevaar, hoofdpijn en misselijkheid. Lees verder »