Welke rol speelde de Keizersgracht in de geschiedenis van Amsterdam?
Oetgens dat de stad moest uitbreiden om alle inwoners en handelaren onderdak te kunnen geven. Hierom werden de Keizersgracht, vernoemd naar de Heilige Roomse Keizer Maximiliaan I, de Herengracht, vernoemd naar de Heren Regeerders van de stad Amsterdam en de Prinsengracht, vernoemd naar de Prins van Oranje, uitgegraven. Lees verder »
Waarom heet de Keizersgracht zo?
De Keizersgracht, genoemd naar keizer Maximiliaan I van het Heilige Roomse Rijk, is de breedste gracht in het centrum van Amsterdam, namelijk honderd Amsterdamse voet, d.w.z. 28,31 meter. Lees verder »
Welke rol speelde Amsterdam in de Gouden Eeuw?
Tijdens de Gouden Eeuw was Amsterdam het belangrijkste handelscentrum van de wereld en werden de grachten gebruikt om goederen van en naar de stad te transporteren. Van over de hele wereld kwamen er schepen naar de Amsterdamse haven om hun goederen te verhandelen op de grachten. Lees verder »
Wanneer werd de Keizersgracht aangelegd?
Geschiedenis. De Keizersgracht, de tweede van de drie hoofdgrachten van de grachtengordel, werd in 1612 aangelegd. Het deel tussen de Amstel en de Leidsegracht is onderdeel van de uitleg van 1658. Bij de laatste verlenging werd het deel ten oosten van de Amstel gegraven. Lees verder »
Wie is de oprichter van Amsterdam?
Op 27 oktober 1275 gaf graaf Floris V aan de mensen bij de dam in de Amstel tolvrijheid. Het Tolprivilege uit 1275 is het oudste geschreven stuk waarin Amsterdam wordt genoemd. Lees verder »