Welke soorten tolken zijn er?

  • Simultaan tolken. Bij simultaan tolken maakt de tolk gebruik van een microfoon en de toehoorders dragen koptelefoons. ...
  • Consecutief tolken. Bij consecutief tolken zit de tolk aan de vergadertafel of op het podium waarop de spreker staat. ...
  • Fluistertolken. ...
  • Gesprekstolken.
  • Lees verder »

Wat moet je kunnen als tolk?

Om tolk of vertaler te worden moet je uiteraard gevoel voor taal hebben en de Nederlandse taal goed beheersen. Daarnaast moet je een tweede taal goed beheersen. Dat kan jouw moedertaal zijn als je van origine een andere nationaliteit hebt of een tweede taal die je vloeiend beheerst. Lees verder »

Wat is Consecutief tolken?

Bij consecutief tolken maakt de tolk aantekeningen zolang de spreker aan het woord is (soms enkele zinnen, soms een volledige toespraak), en daarna vertelt de tolk de aanwezigen wat de spreker heeft gezegd. Gewoonlijk staat of zit de tolk vlakbij de spreker met pen en papier. Lees verder »

Bron: ec.europa.eu

Welke opleiding heb je nodig om tolk te worden?

Om tolk te worden is het overigens niet noodzakelijk om een opleiding te volgen. Het beroep van tolk is namelijk geen beschermd beroep en iedereen mag zich in beginsel tolk noemen. Om beëdigde tolk te worden moet er een inschrijving plaatsvinden in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Lees verder »

Bron: tvmona.nl
Gerelateerd aan Welke soorten tolken zijn er?