Welke temperatuur is gevaarlijk?
Als volwassene raadpleeg je best een arts als je koorts: boven de 39 °C oploopt (hoge koorts kan de hersenen en andere organen in de war sturen en beschadigen) gepaard gaat met specifieke symptomen zoals buikkrampen, branderig gevoel bij het plassen, suf en slaperig zijn, zware hoofdpijn of huiduitslag. Lees verder »
Welke temperaturen zijn gevaarlijk voor het leven?
Een temperatuur van 30 graden voelt bij 50 procent luchtvochtigheid aan als 31 graden, bij 80 procent als 38 graden en bij 100 procent zelfs als 44 graden. Gevoelstemperaturen boven 55 graden zijn levensgevaarlijk omdat het lichaam zijn warmte maar moeilijk meer kwijt kan. Dat leidt tot oververhitting. Lees verder »
Kun je 50 graden overleven?
Hoe goed een mens tegen de hitte kan, hangt af van hoe goed het lichaam zichzelf kan koelen. Een normale lichaamstemperatuur schommelt tussen 36,5 en 37,5 graden. Het is belangrijk dat die niet te erg stijgt. Vanaf veertig graden wordt het namelijk steeds gevaarlijker. Lees verder »
Wat te doen met 40 graden buiten?
- Verzet je niet tegen de hitte.
- Deel de dag in volgens een tropenrooster. ...
- Eet fruit Veel fruitsoorten kunnen het vocht- en zouttekort aanvullen. ...
- Houd je huis koel.
- Leg een koud washandje in je nek. ...
- Beperk sigaretten, alcohol en cafeïne. ...
- Neem een lauwwarm(e) douche of bad.
- Lees verder »
Welke temperatuur te hoog?
Je hebt koorts als je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden celsius hebt. Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk 'verhoging'. Lees verder »